Salam Kerinduan...


Tatkala hati teringatkan teman, 
terfikir diminda adakah aku juga ada didalam hati-hati kalian, 
tatkala hati rindukan teman, 
terfikir diminda adakah aku juga dirindui, 
tatkala kaki berat untuk melangkah pergi, 
hati tertanya, adakah kalian ingin bersamaku lagi 
 Aku rindu benar pada kalian. 
Moga doaku diterima  agar aku tak kan kehilangan teman seperti kalian. 
Semoga bertemu dan berpisah kita kerana YANG MAHA ESA.

KembaraHati : Lama tak jengok blog sendiri dan blog kengkawan..Sekadar kerap berinstagram yang dilinkkan dengan FB...Terima kasih pada yang masih sudi singgah dan menjadi follower2 baru..
mama aryan ... Ira ..., akak  alhamdulillah sihat ..Syukran sudi bertanya khabar..
cuma bermula dari kekangan masa , tetiba perasaan untuk menjengok blog pun  jadi pudar , seperti tiada hati untuk berkongsi cerita..... 
entah mengapa...2013 ini, sering di dalam fikir kematian menjadi agenda utama... entah .. sukar untuk diterjemahkan di sini apa yang sering tersirat di hati dan diminda...cumanya sering berharap kita masih punyai sedikit masa untuk terus bersahabat di maya ini...Salam sayang untuk semua  Inshaa Allah.... panjang umur berjumpa lagi...

# comelkan gambar Si Dony saya kat atas tu...Alhamdulillah dah semakin sihat dia... Kata2 dalam gambaar tu tiada kena mengena dengan tuan blog..sekadar renungan bersama...Senyum...

p/s: Jika banyak kekurangan yang kelihatan pada diri saya, Memang benar....Itulah saya...Andai ada masanya saya MENULIS sesuatu yang tidak mengikut acuan Islam, TEGURLAH saya.. NASIHATKAN LAH SAYA dengan HIKMAH, moga saya SEDAR akan kekurangan itu supaya IMAN ini tidak semakin NIPIS ... Kamu adalah saudara Saya (seagama) dan pada kamu saya meminta teguran yang IKHLAS itu.

28 ulasan:

Chic Na berkata...

akak sibuk ye. awal persekolahan kan. harap akak sihat selalu.

Budak Kampung berkata...

baru nk tgr mcm si dony je...walau n hupdate kt blog tpi ubt hilng rindu sllu tgk akk hupdte kat fb je

yan's cottage berkata...

salam rindu kak....lama betul akak menyepi...harap semuanya ok..ye kak...yan memang suka sangat dengan si comel nie...nak pula tenguk si dony ni...eeeee geramnya...

Remy hazza berkata...

salam kak.....
insyaAllah...Allah sentiasa bersama sama kita.....

Tihara berkata...

suka dengan banner tu..pic kucing tu cute sangat..moga akak sihat2 sentiasa..mati itu pasti, tapi kita perlu terus bersemangat..insha Allah
:)

MystoryPic berkata...

Salam Kak.... lama nya akak menyepi.. setia menunggu N3 baru dari C'Jai

mama aryan berkata...

salam kak..alhamdulillah akak sihat, xpe..saya selalu baca tulisan akak kat FB.
Betul tu kak..terkadang bila teringat pasal kematian,hati tiba2 jadi tak keruankan.

azievee berkata...

Salam cjai...saya pun dah lama x menjengah ke sini sibuk hujung tahun...

~didiey~ berkata...

assalamualaikum kak..

lama akak x update..harap akak sihat selalu :)

LydSunshine berkata...

Kan bagus selalu mengingati mati.

Si putih tu nampak mcm stompok kapas diletakkan atas jalan.

boni kacak berkata...

InshaaAllah kita akan terus bersahabat :)

Ira berkata...

Salam Kak..
Rindunye baca entry akak..
Saya xleh selalu online fb. Apa2 pun, semoga akak baik2 aja.. semoga persahabatan maya ini berkekalan..
Really miss your friendly comment :)

Kesuma Angsana berkata...

take yr time ye & happy new year juga

are_lin@yu berkata...

btl tu yg pntong kuatkan ati ;)

Tihara berkata...

As salam kak,apa khabar?.. :)

QasehnyaRania berkata...

as-salam akak.. tak pa yang penting tabahkan hati .in shaa ALLAH "D

dayah ismail berkata...

salam akak..semoga kita dekat dengan Allah dan Dia sentiasa bersama kita..aminnn

Aishah Jahirah berkata...

salam kak...sihat ke...wuu lama xsinggah sini kak...blog ditinggal sokmo...;p

Cendol berkata...

oh itu akak punya kucing eh?comelll..akak ape kabar?sorry lama tak dtg sini..

Yumida Huda berkata...

Allah sentiasa bersama kita..kannnn

sis thanks sebab bg hadiah buku hari tu..sini sy de buat review ..klo free jenguk sini:

http://umikasum.blogspot.com/2013/01/terima-kasih.html

TiranaAduka berkata...

salam sis c'jai
Rindu pd sis.
Salam kerinduan yg mendalam.

mama aryan berkata...

salam rindu dr kejauhan..akak sihat?

TiranaAduka berkata...

lawatan malam jumaat sis c'jai

TiranaAduka berkata...

salam sis c'jai.
Pekabar sis?

TiranaAduka berkata...

ta dh tukar gambar profil ta.

TiranaAduka berkata...

maaf sis lama ta tak masuk sini.

Si Matatajam berkata...

M pun skang sibuk gak...sejak Khalish sekolah ni mmg banyak beri tumpuan pada dia dulu...salam rindu dr M

Ct Noraishah berkata...

ooo...si comel kat atas tu akak punya yae :> comel

Hapuskan Word Verification di Comment Blog . Jom !!


Klik SINI
Transparent Green Star
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...